top of page

Over ons

 

 

Gloei is een initiatief van Tessa Bosman en Herman Pruijssers. "Onze lampen zijn ontstaan uit een liefde voor ontwerpen van toen. Maar door een vertaling naar de beleving en de eisen van nu hebben we een collectie willen maken die zich niet in de hokjes van enige tijdsgeest laat plaatsen."

 

Plezier voorop

Elke lamp wordt door Gloei van top tot teen met de hand gemaakt in eigen atelier in Nederland. Voorop staat het plezier in het creëren van elk exemplaar afzonderlijk. Van het zagen en polijsten van het houtwerk, het diamantboren van de snoergaten in de voeten van de one-of-a-kinds-serie tot het precisiewerk van het snijden van de kappen.

 

Met aandacht

​Gloei besteedt veel aandacht aan het vinden van de juiste stoffen voor de kappen. Kleur en patroonontwerp spelen daarbij een grote rol. Maar ook de mate van doorschijning van de stof is van belang. Het houtwerk is van wengé of eiken. Deze houtsoorten hebben een mooie, diepe kleur en tekening.

 

One-of-a-kinds

De nieuwste ontwikkeling van Gloei is de serie one=of-a-kinds. De naam zegt het al: elk exemplaar is uniek. De voeten van deze lampen zijn aangekochte vondsten en kunnen overal vandaan komen. Sommigen zijn vintage of antiek, andere zijn wat nieuwer. Ze komen uit Nederland of uit het buitenland. "Zodra we ergens een bijzondere voet in zien en de mogelijkheid om hem om te bouwen tot een lamp, is hij geschikt en gaat hij mee naar het atelier. Zo'n speurtocht naar mooie exemplaren is heel erg leuk en afwisselend!" De kappen voor de one-of-a-kindsserie zijn nieuw gemaakt door Gloei.

AM_20120605_3322-zww-lowres.jpg
5ba2b2c7-585f-448a-80c7-f941a2ff8832.jpg
bottom of page